Iespējams, labākie kārtainie salāti svētku galdam – neparasta sastāvdaļu kombinācija un gards rezultāts

 

Šodien vēlos padalīties ar recepti kārtainajiem salātiem, kas pārsteidz ar oriģinālu sastāvdaļu salikumu. Šo salātu īsto burvību var izjust tikai, tos nogaršojot. Lai gatavošana sagādā prieku!

ŠO salātu dažas no svarīgajām sastāvdaļām ir bites un konservēti gurķi (es dodu priekšroku marinētiem gurķiem)! Bietes ir saldenas un zemainas, piešķirot salātiem dziļu un bagātīgu garšu. Konservētie gurķi ir skābeni un sāļi, radot atsvaidzinošu pretstatu biešu saldenumam. Šī garšu kombinācija padara salātus interesantus un līdzsvarotus.

Lasi arī: Daudzi dārznieki būs ļoti pateicīgi par šo padomu. Padariet savu zemi auglīgu par dažiem centiem

Biešu maigums un sulīgums lieliski sader ar konservēto gurķu kraukšķīgumu, piešķirot salātiem daudzveidīgu tekstūru.

Kārtainie salāti izskatās iespaidīgi, jo tie tiek veidoti slāņos, kas ļauj redzēt katru sastāvdaļu. Tas piešķir galdam eleganci un krāsainību, padarot tos par acīm tīkamu ēdienu. Izmantojot dažādas sastāvdaļas, var radīt plašu garšu un tekstūru kombināciju. Šādi salāti var būt ļoti dažādi, sākot no klasiskajiem līdz pat eksperimentāliem variantiem, pielāgojoties jebkurai gaumei un diētai.

Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!

 

Ķeramies klāt receptei!

Pagatavošana:

Bietes novārām vai izcepam cepeškrāsnī, pēc tam sarīvējam uz rupjas rīves. Arī gurķiem izmantojam rupjo rīvi. Nolejam lieko šķidrumu.

Salātu garšīguma galvenais noslēpums ir gurķos. Dārzeņiem jābūt konservētiem, bet jāņem vērā, ka mucās sālītos gurķus nevajadzētu izmantot.

Sagatavotās sastāvdaļas liekam salātu bļodā, pievienojam ķiplokus, kas izlaisti caur presi. Pievienojam vienu karoti majonēzes un samaisām. Izlīdzinām pa bļodas dibenu, veidojot salātu pirmo kārtu.

Atveram zivju konservus.

Es izmantoju sairu savā sulā, bet tikpat labi derēs arī rozā lasis, sardīnes vai tuncis.

Nolejam šķidrumu un ar dakšiņu samīcām kārbas saturu. Veidojam otro salātu kārtu.

Pēc tam pa divām diagonālēm uzspiežam vairākas majonēzes līnijas, iegūstam “sietiņu”. Olas sarīvējam uz rupjās rīves. Ieklājam trešo salātu kārtu. Virsū atkal izveidojam majonēzes “sietiņu”.

Smalki sagriežam dilles. Dekorējam salātus ar sagatavotajiem zaļumiem.

Maltīte ir gatava! Tā ir lieliski piemērota svētku galdam vai ģimenes vakariņām. Labu apetīti!

 

Sastāvdaļas:

2 bietes;

Zivju konservu kārba;

5 olas;

3 konservēti gurķi;

2-3 ķiploku daiviņas;

Dilles;

Majonēze.

Būsim pateicīgi, ja padalīsies ar šo burvīgo un ātri pagatavojamo recepti sociālajos tīklos!

 

 

Leave a Comment